Història

Derivats de la fusta innovadors des de més de 85 anys


L'any 1923, Jakob Friedrich Werz funda a Göppingen una petita fàbrica de cola animal per subministrar material a les fusteries i les empreses de contraxapat locals.

En 1941 adquireix l'empresa del que fins llavors fos un dels seus clients, un fabricant de contraxapat modelat (bases i respatllers per a cadires, carcasses de fusta contraxapada per a la indústria alemanya fonogràfica i de la ràdio, etc.) d'Oberstenfeld, al districte de Ludwigsburg.
 
A partir de mitjans dels anys 1950 es desenvolupa un mètode completament nou, patentat posteriorment com el mètode WERZALIT, que permet fabricar taulers de taula, safates, panells de revestiment per a parets i altres peces a punt per ser utilitzades a partir de fusta mecanitzada, cua de resina sintètica i additius: aquí va néixer el derivat de la fusta WERZALIT.

WERZALIT es converteix paulatinament en el nom d'un material, un mètode i una empresa. Es realitzen nombroses patents per assentar els coneixements de producció del mètode WERZALIT. Amb el pas del temps, aquest mètode també adquireix llicències nacionals ia l'estranger.

Per problemes de salut, el 1987 el propietari de l'empresa, Jakob Frieder Werz, es veu obligat a vendre l'empresa a una companyia austríaca de nivell internacional.
 
WERZALIT torna a mans de la família en l'any 2002 i, Jochen Werz, nét del fundador original, assumeix la direcció de l'empresa. El Sr. Werz converteix la pròpia tradició de WERZALIT en el seu propi desafiament, i es bolca amb la innovació. "Per a mi, la innovació és una cosa fonamental. Volem desenvolupar cada vegada més productes i descobrir noves tecnologies". Gràcies a això, sota la direcció de Jochen Werz l'empresa va desenvolupar el "S2", un material de polímer de fusta totalment nou que també es coneix com WPC (de l'anglès Wood Plastic Composite).